Hegeszteni nem lehet védőfelszerelés nélkül, hiszen a kezet és a szemet is veszélyeztetik a munka során repkedő szikrák és a nagy hő. A hiánytalan védőfelszereléshez hozzátartozik a védőszemüveg vagy a hegesztőszemüveg is.

védőszemüveget nem szabad összetéveszteni a hegesztőpajzs nevű kiegészítővel. Az utóbbi az egész arcot védi a szemüveg pedig kizárólag a szemnek és környékének nyújt védelmet. A munka jellege, a választott technológia dönti el, hogy melyik eszközre van szükség.

védőszemüvegek között többféle változatban kapható modellek vannak, van közöttük egyszerűbb és van profibb modell is. A szemüvegek alapanyaga különböző, lehet olyan modellt kapni, aminek a kerete alumíniumból, poliamidból vagy hőálló műanyagból készül. A lencse rendszerint víztiszta, biztonsági üveg, ami lehet színezett is. A tervezők azokra a szakemberekre is gondoltak, akik dioptriás szemüveget viselnek, ennek megfelelően olyan védőszemüvegek is forgalomban vannak, amiket a hétköznapi szemüveg fölött lehet viselni munka közben.

védőszemüveg esetében is fontos, hogy a megbízható védelem mellett hordható is legyen. Nem mindegy, hogy a munka ideje alatt egy kényelmetlen, rosszul alkalmazkodó védőeszköz van a szakember fején vagy olyan, aminek a szára és a mérete állítható. Bizonyos modellek lencséje felhajtható, ennek köszönhetően nem kell levenni sem a szemüveget, ha éppen nem bekapcsolt berendezés mellett dolgozik az ember. A lencséket sokszor úgy alakítják ki, hogy azok védve legyenek a karcolásoktól, ne porosodjanak és ne párásodjanak be akkor sem, ha olyan a munkakörnyezet, ahol erre van esély.

Használjon minőségi védőfelszerelést és dolgozzon olyan eszközökkel, amik a megbízható védelmet biztosítják hegesztés közben! Ne kössön kompromisszumot a kényelmet illetően sem!

védőszemüvegekből többféle modellt forgalmazunk, amiket különböző árfekvésben árusítunk. Amennyiben érdekli az ajánlatunk, keresse kollégáinkat! Kérjen tőlünk bővebb tájékoztatást a weboldalunkon feltüntetett elérhetőségek valamelyikén!