A plazmavágó gépek használata a plazmavágás során kerül előtérbe, aminek a segítségével az anyagvágást megalkuvások nélkül lehet kivitelezni. A plazmavágás a termikus vágási technológia képviselője, ami már évtizedek óta jelen van a vágási technológia világában. Már az ötvenes években kezdték használni, hiszen megvolt az igény arra, hogy a fémek vágását a lehető legpontosabban és egyszerűbben tudják kivitelezni. A plazmavágó gépek használatával ezt a célt maradéktalanul meg is tudták valósítani. A vágás egyenes, pontos, sima élekkel készül, ennek köszönhetően a fém elemek vágása minőségi módon történhet meg.

plazmavágó gépek a hegesztőgépekhez hasonlóan lángívvel dolgoznak, ami egy szűkített láng és a gáz, valamint a villamos ív találkozásából jön létre. Két típusát tudjuk megkülönböztetni a plazmavágó gépeknek. Az egyik a plazmaívvel, a másik a plazmasugárral dolgozó gép.

plazmavágó gépekkel létrehozott, szűkített lángív magas hőmérséklettel rendelkezik, ami alkalmas arra, hogy a fémet pontszerűen tudja megolvasztani, a megolvadt fémet pedig a gáz sebessége távolítja el, ahol így létrejön a vágási rés. A plazmaív vagy plazmasugár képes hatékonyan dolgozni, de megvannak a maga határai. A fém anyagok közül is csak bizonyos értékeken belül lehet alkalmazni plazmavágást, ha az anyag vastagságát vesszük alapul. A vágás minőségét és lehetőségeit befolyásolja a géphez tartozó fúvóka, a gáz, az áramerősség, a vágás sebessége is.  Kiválóan hasznosítható a sorozatban végzett anyagvágáshoz. A munka nincsen helyhez kötve, tehát bárhol véghez lehet vinni a vágást, ezzel pedig lehetőség van rugalmasan végezni a kiadott feladatokat.

A hegesztéstechnikai webáruházunkban meg tudja vásárolni a legújabb berendezését plazmavágáshoz is! Forduljon hozzánk bizalommal, ha ár-érték arányban kiváló plazmavágó gépeket keres és vegye szemügyre a termék kínálatunkat! A nálunk kapható eszközökről, berendezésekről a kollégáinktól tud tájékozódni. Kérjen bővebb felvilágosítást a weboldalon közzétett elérhetőségek egyikén!