A munkavédelmi ruházat jól ismert darabjai a kesztyűk. Számos olyan munkaterület van, amiben szó szerint kétkezi munkát végeznek a nők és férfiak, sokszor balesetveszélyes körülmények között, olyan eszközökkel, amiknek a használata speciális védőfelszerelést igényel. A baleset veszélyének, egészségügyi károsodásnak kitett testrészeket, felületeket védőruhával, védőfelszereléssel kell óvni a feladatok kivitelezése közben.

A hegesztés is olyan munka, ahol több helyen is sérülhet a munkavállaló, ha felkészületlenül kezd bele a hegesztésbe. A szemeket, a bőrt is óvni kell a hegesztő láng szikráitól, illetve a magas hőtől. A hegesztő védőfelszerelés nem lehet teljes hegesztő védőkesztyű nélkül. A hegesztő védőkesztyű feladata, hogy a kezeket, a bőrt óvja a lángtól és a kontakt hőtől is. Mivel magas hőről és közvetlen lángról van szó, csakis erre a célra kifejlesztett, az érvényes szabványoknak teljes mértékben megfelelő hegesztő védőkesztyűre van szükség.

A munkavédelmi kesztyűk többféle alapanyagból készülnek, de hegesztéshez kifejezetten a valódi bőrből készült darabok jöhetnek szóba. Általában igazi kecskebőrből vagy marhabőrből készülnek a hegesztő védőkesztyűk. Nem csupán az alapanyag, hanem a kesztyűk összeöltéséhez használt anyag is fontos, kevlár szállal szokás rögzíteni a bőrt, mert az ellenálló a lánggal és a hővel szemben is. A varratokat gyakran lefedik, az egyes részeket megerősítik, hogy ezzel is fokozzák a kesztyű tartósságát és biztosítsák a kezek védelmét. A kesztyűk bizonyos fokig elektromos szigetelőképességgel is rendelkeznek.

hegesztő védőkesztyűket béléssel is ellátják, például pamutból, hogy kényelmesek legyenek, a puha anyag pedig garantálja a jó mozgathatóságot. A színvonalas hegesztő védőkesztyűk tehát erősek, nagy teherbírással rendelkeznek, minőségi anyagokból készülnek. Fontos megfelelő méretben hegesztő védőkesztyűt választani, ami az adott típusú hegesztéshez is védelmet nyújt és kiegészíteni alkarvédővel is.

Ha minőségi hegesztő védőfelszerelést szeretne vásárolni, keresse nálunk!